god mat og drikke -
spise god blomkålsuppe
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan blomkålsuppe
blir tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift blomkålsuppe


Tilberedning:

suppe
skjær av blader og grove stilker på blomkålet. del disse i biter. lag fine små buketter ut av blomkålet. kok opp vann og rør ut buljongterningene.
ha i blader og stilker og kok dette kraftig i ca. 15 minutter. ta ut stilkene, og ha i blomkålbukettene. kokes ca. 3 minutter. ta dem ut av gryta.

lag jevning av hvetemel og ca. 1/2 dl vann. rør dette i buljongen og småkokes 2 - 3 minutter. bland eggeplomme med melk/fløte.

smak suppen til med salt og pepper. rør så i egg/melkblandingen. ha i blomkål.

serveres med godt brød eller rundstykker.

 

Ingredienser i oppskrift

blomkålsuppe
1 blomkål
1 1/4 l vann
2 blokker grønnsakbuljong
2 ss hvetemel
1 dl melk eller fløte
salt og pepper