god mat og drikke -
spise velsmakende boller
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan boller blir
tilberedt - på video

     

 

  startsidevis filmskriv ut

 

oppskrift 16-20 boller

 

Tilberedning:

smelt margarin. rør gjær ut i lunken melk. ha oppi margarinen. ha i salt, sukker og sammenpisket egg. rør dette sammen og ha i hvetemel tilslutt. bland godt. dekk skålen med plastfilm, og hev deigen til dobbel størrelse. ha mel på benkeplaten og legg på deigen. del deigen i like store emner og trill ut boller. settes på plate med bakepapir. etterheves i 15 minutter. stekes ved 180-200 grader i ca 15 minutter. pensles 2 ganger med melk, straks de er ute av ovnen. dette er en noe "bløt" gjærdeig, men det blir fantastisk luftige, lette boller. man kan bruke noe mer mel, men ikke bruk mer enn strengt nødvendig.
egner seg meget godt til fastelavnsboller, med stivpisket krem og syltetøy.

 

boller
ingredienser i oppskrift:

500 gr hvetemel
3 dl melk
50 gr gjær
50 gr sukker
2 egg
150 gr margarin
1/2 ts salt