god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

         

 

  startsidevis filmskriv ut

 

oppskrift fiskegrateng for 4 personer


Tilberedning:

trekk fisken  i ca.10 min. rens og del fisken i biter. bacon skjæres i terninger og stekes.
skjær purreløken i biter/ringer.

smelt smør og rør i hvetemel. spe med melk/
melk-fiskekraft. kok et par minutter. tilsett salt, pepper, muskatnøtt og sennep. avkjøl sausen litt. skill eggene og rør plommene i sausen. vend i fiskebiter, bacon og purre. stivpisk eggehviten og vend den forsiktig i røren.

ha gratengen i smurt ildfast form.
om ønskelig, dryss på kavringstrø.
stekes ved 200 grader i 40-45 min.

serveres med smeltet smør, revne gulrøtter og poteter.

 

Ingredienser i oppskrift

500 gr lettsaltet fisk
150 gr bacon
1 liten purreløk



saus:
5 dl melk og evt. litt fiskekraft
2 ss margarin
4 ss hvetemel
1 liten ts sennep
salt/pepper
½ ts revet muskatnøtt
3 egg
kavringstrø