god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift fiskekaker

 

Tilberedning:

tørk godt av den benfrie fiskefileten (torsk, hyse, sei eller lyr, evt. blanding), kjør filetene i kjøttkvern. bland godt inn saltet, deretter potetmel, dill, finhakket løk, paprika og evt. pepper. rør sammen. spe med fløte/melk, litt om gangen. rør godt mellom hver gang. deigen skal være fin i konsistensen, ikke for bløt.
form kaker og stek dem i smør ved middelsterk varme.

smaktilsetning som dill, paprika og løk, kan sløyfes, brukes hver for seg, eller byttes ut med gressløk, tørkete tomater, vårløk eller andre ting du måtte ønske. litt av væsken kan erstattes med en eggeplomme.

 

 

Ingredienser i oppskrift

600 gr fiskefilet
3/4 ts salt
1/4 ts muskatblomme
1/2 ss potetmel
1,5 dl melk
 



 

1/2 dl fløte
1/4 løk
1/4 paprika
1 ts frisk dill
litt pepper