god mat og drikke -
spise velsmakende kaker
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift på kaker og ser hvordan kaken blir
tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

grove skoleboller


Tilberedning av boller:

boller
smelt smøret, ha i lunken melk og rør ut gjæren. ha i mel og sukker. rør/elt godt. dekk til til skålen med plast. heves på lunt sted til dobbel størrelse. slå samme deigen. elt og trill ut boller. etterheves på brett ca 30 minutter. lag fordypning i bollene og ha i vaniljekrem. ca 1 ts i hver. stekes ved 225 grader i ca 15 minutter. avkjøles. melisglasur, og så kokosdryss.

takk til aaslaug på sandved

 

Ingredienser i oppskrift

boller:
3 1/2 dl melk. lett eller skummet
100 gr margarin
50 gr gjær
50 gr sukker
150 gr grov, sammalt hvete
350 gr hvetemel



gul krem:
gul krem av en pose vaniljesaus, etter anvisning på pakken, eller ferdig vaniljekrem.
melisglasur
kokos