god mat og drikke -
spise ostesufflè
sammen med gode venner
god og mett

     

 

her velger du din oppskrift og ser hvordan ostesufflè blir tilberedt
 - på video    

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift ostesufflè for 4 personer

 

Tilberedning:

skill eggehviter og plomme.   stivpisk eggehviten. smelt smør og rør inn hvetemel.
spe med melk.   ha i krydder,   sammenpisket eggeplommer og så revet ost.

rør sammen.   ha i stivpisket eggehviter, og skjær dette i.
ha røren i smurt, ildfast skål. stekes i forvarmet ovn.   175 grader i 45-50 minutter.

unngå å åpne eller dunke i ovnen, da sufflèen lett kan synke sammen.
serveres f.eks. med gravlaks og asparges, eller brød og salat.

 

Ingredienser i oppskrift

ostesufflè

3 ss margarin
4 ss hvetemel
3 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts muskatnøtt  (revet)
5 egg
200 - 300 gr revet ost
f.eks. jarlsberg