god mat og drikke -
spise velsmakende kaker
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift på kaker og ser hvordan kake blir
tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

verdens beste kake


Tilberedning av kake:

kake
rør smør og sukker porøst. rør i eggeplommene. mel, bakepulver og vaniljesukker siktes i vekselvis med melken. kle en liten langpanne med bakepapir, fordel deigen jevnt utover. visp eggehvitene stive, bland i sukker. fordel massen over deigen i formen. dryss over hakkede mandler, eller mandelflak om ønskelig. stekes ved 175 grader i ca. 30 til 35 minutter. avkjøles på rist.

 romkrem:
 visp sammen eggeplommer, sukker, mel og melk i en gryte. kok forsiktig opp. rør hele tiden. avkjøles. smak til med romessens. blandes med lettsukret stivpisket fløte. del kaken i to like deler på langs. en del legges på fat med marengsen ned. ha over romkrem og legg del to oppå, med marengsen opp.

 

Ingredienser i kake

100 gr sukker
100 gr margarin/smør
4 eggeplommer
100 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk

marengs:

4 eggehviter
200 gr sukker
evt. 100 gr mandler

 

 



romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1 1/2 ss maisenna
2 dl melk/fløte
8-10 dråper romessens
-
2 1/2 dl fløte
1 ss sukker