![]() |
|
god mat og drikke - |
||||
her velger du din oppskrift |
||||||
|
||||||
oppskrift 16-20 boller |
||||||
![]() |
Tilberedning: smelt margarin. rør gjær ut i lunken melk. ha oppi margarinen. ha i salt, sukker
og sammenpisket egg. rør dette sammen og ha i hvetemel tilslutt. bland godt.
dekk skålen med plastfilm, og hev deigen til dobbel størrelse. ha mel på benkeplaten
og legg på deigen. del deigen i like store emner og trill ut boller. settes på plate
med bakepapir. etterheves i 15 minutter. stekes ved 180-200 grader i ca 15 minutter.
pensles 2 ganger med melk, straks de er ute av ovnen.
dette er en noe "bløt" gjærdeig, men det blir fantastisk luftige, lette boller. man
kan bruke noe mer mel, men ikke bruk mer enn strengt nødvendig.
|
|||||
boller 500 gr hvetemel |
|
|||||
|
||||||