 |
Tilberedning:
smuldre smør i hvetemel, og bland i timian,
eggeplomme og mesteparten av vannet.
bland til deigen henger sammen. ha i mer vann om nødvendig.
elt deigen raskt til
glatt deig. sett den kaldt i 20 minutter.
smør en 20 cm paiform. kjevle ut deigen og legg i
formen. legg over bakepapir, hell over
ris og stek i 10 minutter ved 210 grader. ta så av ris og
papir, stek ytterligere i 10 minutter.
demp varmen til 180 grader.
bland alle ingrediensene til fyllet. spar litt røkelaks til pynt.
hell blandingen i
den forstekte paibunnen, og stek ca 20-25 minutter. pynt med
røkelaks.
|
|
Ingredienser i oppskrift
deig:
2,5 dl hvetemel
60 gr smør
1 ts hakket timian
1 eggeplomme
1-2 ss kaldt vann
|
fyll:
150 gr røkelaks
125 gr fløteost
2 egg
2 ss majones
2 ss hakket gressløk
1 ss hakket timian
1/2 ts revet sitronskall
|
|